Pæretærte med marcipan

Pæretærte med marcipan

Denne opskrift er min absolut favorit opskrift på pæretærte. Det er min tidligere roomate der introducerede mig for den. Jeg har efterfølgende serveret den adskillige gange for venner og familie og stort set alle har spurgt efter opskriften. Jeg taler derfor af erfaring når jeg siger: Det er en sikker vinder!

Pæretærte med marcipan

Opskrift til 8 personer

Ingredienser
500 g frisk pære (gerne lidt bløde)
revet skal fra en økologisk citron
1 spsk. sukker
175 g blød smør
175 g sukker
3 æg
150 g marcipan
60 g mel
1 tsk bagepulver
500 g creme fraiche

Pæretærte med marcipan

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader.

Skræl pærerne, del dem i både og fjern kærnehuset.

Smør et 24 cm stort tærtefad med en lille klat smør og fordel pærerne i en cirkel rundt i fadet.

Drys citronskal og sukker ud over pærerne.

Rør den bløde smør sammen med sukkeret i en skål og tilsæt derefter æggeblommerne en af gangen.

Riv marcipanen groft og kom den i skålen skiftevis med mel og bagepulver.

Pisk æggehviderne stive og bland dem forsigtigt sammen med de andre ingredienser.

Fordel derefter dejen over pærerne og kom tærten i ovnen i ca. 45 min alt efter ovnens styrke. Når tærten er gyldenbrun ovenpå er den færdig.

Server tærten lun med lidt cremefraiche til eller alternativt flødeskum.