Luksus kanelsnegle med marcipan

Luksus kanelsnegle med marcipan

Jeg har, helt siden ”kanel skandalen” i slutningen af sidste år, haft lyst til kanelsnegle. For at være helt ærligt så synes jeg det var en storm i et glas vand og jeg kan godt have mine tvivl om hvem der startede denne debat. For som det var med lakridspiberne så tror jeg også salget af kanelgifler mm. steg af den megen omtale. Om ikke andet så fik det folk op af stolene i en vis fart 🙂

Anyway så havde jeg for nylig stadigvæk ikke fået stillet min trang og da jeg ikke er fan af købte kanelgifler og lign. måtte jeg selv i gang.

Vi havde en rest marcipan tilbage fra julen og jeg synes derfor det kunne være lidt spændende at tilsætte den for at få den brugt, men også fordi jeg er af den holdning at der ikke kan komme for meget ”snask” også kendt under navnet remonce i denne type kager. Jeg synes det blev et hit og det er bestemt ikke sidste gang jeg gør det.

Et super godt tip til denne opskrift er, at når kanelsneglene er skåret ud og har efterhævet, kan du komme dem i fryseren og så vente med at bage dem. På den måde kan du lave dem f.eks. nogle dage inden du får gæster og så skal de kun bages på dagen. De skal bare ud af fryseren og så i ovnen. Bager du dem frosne skal de selvfølgelig have lidt længere end jeg har angivet i opskriften.

Opskrift til 18-20 kanelsnegle

Ingredienser

Dej
80 g smør
250 g hvedemel
1 dl minimælk
20 g gær
1 æg
1 knivspids salt

 Fyld
100 g smør
120 g marcipan
60 g sukker
40 g brun farin
15 g kanel

1 æg til pensling
Evt. flormelis og lidt vand til glasur

Luksus kanelsnegle med marcipan

Fremgangsmåde

Dej
Tag smørret ud i god tid så det har stuetemperatur. Bland det sammen med melet i en skål.

Varm mælken til det er lillefingervarmt – pas på det ikke bliver for varmt. rør derefter gæren ud der i.

Pisk æg, sukker og salt sammen i et par minutter.

Bland den piskede æggemasse sammen med mælken/gæren i en af skålene.

Tilsæt derefter mel/smør blandingen og rør og ælt det godt sammen.

Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter.

Fyld
Tag smørret ud i god tid så det er blødt når fyldet skal laves.

Riv marcipanen groft på et rivejern.

Bland alle ingredienserne i en skål.

Til sidst
Det er nu tid til at rulle dejen ud. Det kan du med fordel gøre imellem 2 stykker film så det ikke hænger fart på bordet/kagerullen. Rul dejen ud til et rektangel med et mål på ca. 25×45 cm.

Smør fyldet på dejen med – det gøres nemt med en dejskraber.

Rul dejen sammen på den lange led – Altså så du får en lang ”rulle” dej.

Skær forsigtigt kanelsneglene ud med en skarp kniv. Sneglene skal ca. være 1,5 cm i højden.

Kom sneglene i papirforme eller silikoneforme alt efter om du ønsker høje snegle eller mere flade. Jeg synes de bliver flottest i papirforme.

Lad dem efterhæve i 30 min og pensel dem derefter med et sammenpisket æg.

Tænd ovnen på 200 grader og lad sneglene bage i ca. 15 min. Hold øje med dem løbende da det afhænger meget af din ovn.

Til sidst kan du evt. pynte dem med glasur.