Jeg har været i gang med at bage fuldkornsflutes. Jeg synes det er lækkert med lidt friskbagt brød til pastaretten, risottoen, gryderetten og lignende.
Flutes købt i supermarkedet synes jeg ofte er lidt tarvelige og så er de ofte fyldt med olie og indeholder kun hvedemel. Jeg har derfor eksperimenteret med at lave et fuldkornsflute skulle været svampet og gerne smage godt dagen efter. Det er der kommet nedenstående opskrift ud af.
Opskrift til 2 lange flutes
Ingredienser
4 dl lunkent vand
25 g gær,
1 tsk salt,
2 spsk olivenolie,
200 g grahamsmel,
300 g hvedemel
Fremgangsmåde
Start med at røre gæren ud i en skål med lunkent vand.
Tilsæt salt, olivenolie, grahamsmel og hvedemel og ælt dejen godt.
Stil dejen til hævning i en skål et lunt sted med et viskestykke over i ca. 1 time.
Når dejen er færdig hævet deles den i to portioner der efterfølgende rulles til to lange flutes.
Kom de to flutes på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 15 minutter.
Imens varmes ovnen op til 230 grader.
Til sidst snittes der på skrå ovenpå flutene med en skarp kniv og drysses med lidt hvedemel eller alternativt groft salt.
Sæt flutene i ovnen og lad dem bage i ca. 15 minutter hvorefter de skal køle af på en bagerist og er klar til at blive spist.
Hej .jeg forstår ikke hvorfor dejen er så ‘levende’ ..flytesdejen bliver flad og lidt flydende….kan formes m let hånd og lægges på bagepladen…smagen fejler ikke noget .. God søndag og jul….mange hilsner Inger