Denne opskrift kom til verden på en kold vinterdag. Jeg husker, at vi havde noget kokosmælk i overskud fra noget thaimad vi lavede aftenen i forvejen.
For mig er kokosmælk lig med sol, sommer og ikke mindst varme. På mine mange rejser til bl.a. Mexico, Borneo, Thailand og Myanmar var det første jeg gjorde, når jeg kom på et marked, at finde et sted hvor jeg kunne købe en frisk kokosnød. Jeg skal heller ikke kunne afvise, at kokosnød har været en af ingredienserne i mine paraplydrinks på disse ferier.
På sådan en kold vinterdag fik jeg derfor idéen til at lave en smoothie med kokosmælk, så jeg for en stund kunne drømme mig væk til varmere himmelstrøg.
Har du det af og til på samme måde? Eller trænger du bare til fornyelse af din smoothie, så giv den her en chance. Den er simpel, lidt til den søde side men rigtig lækker.
Opskrift til 2 personer
Ingredienser
230 g frosne jordbær
80 g frisk ananas
70 g kokosmælk
Isterninger
Evt. vaniljepulver
Fremgangsmåde
Start med at skære de frosne jordbær i mindre stykker.
Skær ananas fri for skrællen.
Kom alle ingredienserne i en blender og blend indtil isterningerne er helt knuste.