Jeg kan lige så godt indrømme det. Jeg er røget med på ”grødbølgen”! Jeg elsker grød specielt til morgenmad. Det mætter godt, er sundt, der er et hav af variationsmuligheder og det kan laves på forholdsvis kort tid imens man får styr på madpakken eller stille og roligt vågner og får sig en kop kaffe.
Lige nu eksperimenterer jeg meget med forskellige variationer af havregrød, men jeg har store planer om snart at gå i gang med køleskabsgrød – der som navnet antyder stilles i køleskabet natten over og er så klar til at spise næste morgen.
Hyldeblomstgrød med blåbær er en af mine favoritter, da havregrøden har et lidt sødt strejf af hyldeblomst som står rigtig godt til de friske blåbær samtidig med mandlerne gør, at der er lidt ”bid” i grøden. Prøv den – og den klassiske havregrød vil aldrig blive den samme igen.
Opskrift til 1 person
Ingredienser
40 g grovvalsede havregryn
2 spsk. koncentreret hyldeblomst saft (jeg bruger koncentreret saft med blandingsforholdet 1:10)
2 dl vand
1 knivspids salt
10 mandler
15 blåbær
Fremgangsmåde
Havregryn, hyldeblomstsaft, vand og salt kommes i en kasserolle og sættes over ved middel varme. Jeg anbefaler at du rører ofte i grøden da det efter min mening giver den bedste konsistens.
Imens grøden koger hakkes mandlerne og blåbærrene skylles.
Hvornår grøden er færdig er lidt en smagssag, personligt kan jeg god lide at den ikke er for tyk – vær opmærksom på at den og sætter sig lidt når den hældes over i en tallerken.
Når grøden har den rette konsistens hældes den over i en tallerken. Herefter drysses de hakkede mandler samt blåbær over grøden – og så er der serveret.
Skal grøden have et ekstra pift smager det rigtig lækkert med lidt akacie honning ovenpå eller en spiseskefuld skyr.