Kaftoffelgnocchi med kylling

Karrtoffelgnocchi med kylling, grøntsager og cream cheese

Kaftoffelgnocchi med kylling

Dette er en italiensk inspireret ret. Du tænker måske hvad er gnocchi? Det er ovale klumper lavet af kartofler, mel og æg. De mætter godt og er et godt alternativ til ris og pasta da der ikke er nær så mange kalorier i.

Det er muligt at lave sine egene gnocchi fra bunden, jeg køber dem dog oftest (i Irma, Rema 1000, Kvickly) da jeg ikke synes der er den store smagsforskel.

Denne opskrift er til forskel fra mange af mine andre retter til 4 personer. Det skyldes ganske enkelt at retten smager endnu bedre dagen efter, så hvorfor ikke lave dobbeltportion og nyde det to dage i træk?

Retten er stærkt vanedannende og gik ret ind i det lille hjem.

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

500 g gnocchi
1 spsk olivenolie
350 g kyllingefilet
3 fede hvidløg
150 g porre
250 g broccoli
150 g gulerod
150 g rød peberfrugt
150 g brune champignon
150 g levevis smøreost
1 stk. kyllingebouillon terning
1 dl vand
1,5 dl hvidvin
3 laurbærblade
salt og peber
basilikum

Kartoffelgnocchi med kylling

Fremgangsmåde
Først skæres kyllingefileterne i mindre stykker og svitses på en pande med lidt olivenolie. De tages derefter af panden og over på en tallerken.

Snit porre, broccoli og gulerod i mindre stykker/buketter. Hak hvidløgene fint og sauter dem på panden med de snittede grønsager i lidt olivenolie i 5 – 10 min så der stadigvæk er godt bid i.

I mellemtiden snittes peberfrugt og brune champignon som efterfølgende hældes over i sauteringspanden til de andre grønsager. Tilsæt også vand og kyllingebouillon lad det simre videre et par min.

Sæt vand over i en gryde til gnocchi.

Hvidvin og krydderier hældes ned til grønsagerne skal derefter koge lidt ind.

Til sidst tilsættes det svitsede kyllingefilet og smøreosten og det skal så have lov til at simre imens gnocchierne koges i gryden i ca. 3 minutter. Gnocchi flyder ovenpå vandet når de er færdige og kan dermed løbende tages op med en hulske.

Til sidst tilsættes de færdigkogte gnocchi i sauterpanden og retten er færdig når sovsen i retten har en tyk konsistens og hænger fast i grønsager, kylling og gnocchi.