Tomatchutney

Smagsfuld tomatchutney

Tomatchutney

Mine kæreste og jeg var for nylig på en lille søndagstur. Her i sommerhalvåret elsker vi at køre ud i det blå for så at gå en tur et andet sted end i de vante omgivelser.

Denne søndag gik turen til Nordsjælland langs strandvejen. Jeg havde flere gange hørt om Aarstidernes gårdbutik i Humlebæk, men ikke selv været der. På hjemturen kørte vi derfor forbi gårdbutikken – og hold da op hvor er det svært ikke at lade sig friste. Vi kom hjem med både lækker juice, grødblandinger og en masse forskellige friske krydderurter og grønsager.

Jeg fik blandt andet købt 2 store poser af San Marzano tomater. Blommetomater der i mit tilfælde var en af de små sorter. Utrolig lækre og smagsfulde tomater.

Jeg kom hjem og tænkte hmmm.. Hvad skal jeg finde på med sådan 2,5 kg? Og så kom jeg på tomatchutney og ovntørrede tomater.

Jeg vil her give jer opskriften på tomatchutneyen, som jeg selv ofte bruger til salat, thairetter, til kylling og steder hvor jeg ellers ville bruge mangochutney.

Opskrift til ca. 5 syltetøjsglas
Info: denne opskrift tager lidt længere tid at lave.

Ingredienser
250 g løg
200 g rød peberfrugt
1 spsk olivenolie
1000 g San Marzano tomater (andre kan også benyttes)
5 fed hvidløg
3 dl hvidvinseddike
380 g sukker
40 g frisk ingefær
salt
chili
evt. 100 g rosiner

Tomatchutney2

Fremgangsmåde
Først snittes løg, hvidløg og rød peberfrugt fint, og svits derefter i oliven olien i en gryde i ca. 5 minutter.

Skær tomaterne i mindre stykker. Jeg valgte at beholde skindet på, da mine tomater var meget små og skrællen ikke særlig grov. Hvis man bruger store tomater med en grov skræl er det en mulighed at fjerne dette for at opnå et bedre resultat.

Skær ingefær i små stykker og kom det i gryden sammen med tomater, hvidvinseddike, sukker.

Chutneyen skal nu står og simre under låg ved svag varme i ca. 1 ½ time. Kig løbende til chutneyen om den er ved at have den rette konsistens, da det afhænger meget af hvilke tomater der anvendes da f.eks. små tomater ikke indeholder så meget væde.

Når tomatchutneyen har den rette konsistens smages den til med chili og salt.

Hvis du har lyst kan du tilsætte rosiner og lade dem koge med i 5 min.

Tag derefter nogle syltetøjsglas og skyl dem i kogende vand og derefter atamon.

Kom derefter lidt atamon i chutneyen så den kan kolde sig og hæld den derefter på glassene som straks lukkes.

Så er tomatchutneyen færdig og klar til at blive nydt til et væld af retter.