Her i huset er vi meget glade for burgere – specielt om søndagen 🙂
Jeg foretrækker at lave dem selv, da jeg synes købte burgere indeholder kedeligt brød, for lidt grøntsager og alt for meget dressing ja og så selvfølgelig syltede agurker og rå løg som jeg nok aldrig bliver fan af. Jeg skal dog heller ikke helt kunne afvise, at der ryger en enkelt ned engang imellem 🙂
Vi laver selv både den klassiske burger – i saml selv udgaven, så man kan lave den lige som man synes de smager bedst, eller denne sunde udgave i fuldkornsbrød og godt med grøntsager.
Opskrift til 2 personer
Ingredienser
80 g løg
1 fed hvidløg
150 g gulerod
120 g peberfrugt
170 g squash
170 g champignon
80 g frisk spinat
300 g oksekød
Olivenolie til stegning
4 stk. fuldkorns pitabrød
125 g mozzarella
Salt og peber
Timian
Pesto f.eks. min persillepesto, ketchup evt. hjemmelavet som min eller en cremefraiche dressing med salt, peber, citron og timian.
Fremgangsmåde
Varm en pande op til middel varme med en smule oliven olie.
Skær løget i grove stykke og hvidløget i små fine stykker og svits det på panden i ca. 2 minutter.
Imens skæres og skrælles gulerødder, peberfrugt, squash, champignon i mindre stykker.
Kom gulerødderne på panden til løgene og svits videre ca. 3 minutter til gulerødderne er blevet en smule møre.
Varm en anden pande med en smule olivenolie op til middelvarme til hakkebøfferne som du også former nu.
Tilsæt peberfrugt og squash og svits grøntsagerne videre nogle minutter.
Steg hakkebøfferne et par minutter på hver side til de er gennemstegte og huske at give dem salt og peber.