Hvem kan ikke lide pandekager? Jeg tror faktisk aldrig jeg har mødt nogen der ikke kan.
Og så til morgenmad… Det må siges at være den perfekte start på dagen 🙂
Tidligere spiste jeg af uforklarlige årsager faktisk ikke så ofte amerikanske pandekager – Det ændrede sig efter jeg sidste år var en tur i New York. Jeg fandt det hyggeligste lille sted, hvor mange amerikaner kom forbi til morgenmad på vej på job. Der fik jeg de bedste amerikanske pandekager jeg til dato har smagt – og da jeg ikke fandt stedet den første dag fik jeg altså prøvet nogle steder over plus det ikke er første gang jeg er der ovre.
Pandekagerne var dejligt svampede med en tilpas sødme og dem jeg fik serveret var med sirup samt friske jordbær og blåbær. Mums siger jeg bare.
Jeg har efterfølgende arbejdet lidt videre opskriften på pandekagerne samt kombinationen af de søde og friske og her har i den kombination jeg synes er allerbedst.
Opskrift til ca 18 pandekager
Ingredienser
5 dl mælk
270 g hvedemel
2 æg
3 tsk sukker
1 ½ tsk bagepulver
1 knivspids salt
Smør til stegning
Kokos
Ahornsirup
Friske blåbær
Fremgangsmåde
Kom mælk og mel op i en skål og pisk det med elpiskeren.
Tilsæt æg, sukker, salt og bagepulver og pisk dejen yderligere.
Varm en, gerne lille pande op til middel varme med lidt smør.
Når panden er varm hældes der dej på. Pandekagerne skal være små og tykke så hæld ikke dejen for meget rundt på panden.
Når du kan se, at den ene side er blevet lysebrun – det tager et par minutter, vendes pandekagen og steges på den anden side.
Efterhånden som du bliver færdig med pandekagerne kan du komme dem op i et ildfast fad/på en tallerken men sølvpapir over og evt. et viskestykke rundt om, for at holde pandekagerne varme til de skal spises.
Spis pandekagerne med sirup, kokos og friske blåbær ud over – det er en god kombination af sødt og friskt og smager fantastisk.