Cremet hokkaido suppe med knasende topping

Cremet hokkaido suppe med knasende topping

Cremet hokaido suppe med knasende topping

For mig er suppe rigtig efterårs- og vintermad. Det er forholdsvis let at lave, det kan holde sig i flere dage uden at blive kedeligt og så giver det varmen på en kold regnvejrsdag.

Hokkaido suppe er blevet en af mine yndlingssupper. Første gang jeg smagte den var, da jeg rejste rundt i ½ år med en veninde. Vi startede med at køre New Zealand rundt i 6 uger i en billig men meget primitiv gammel Toyota Hiace der var blevet bygget om. Det betød at vi ikke kunne have noget mad der skulle på køl + hvis det skulle tilberedes havde vi kun et gasblus og en lille gryde. Det blev derfor ikke til de helt store kulinariske smagsoplevelser.

En dag da vi handlede ind faldt vi så over en færdiglavet ”pumkin soup” (ja færdiglavet og jeg er ikke stolt af det) den smagte faktisk slet ikke så dårligt – taget i betragtning af det var en færdigret og hvad vi ellers havde spist. Vi fik den derfor flere gange – og da vi kom til Australien fik vi den faktisk også på en restaurant – og så var jeg solgt. Den smagte fantastisk og jeg har, efter jeg hjem kom hjem forsøgt at gøre kunsten efter.

Jeg har lavet den på mange forskellige måder og jeg synes i skal have glæde af den jeg selv synes smager bedst.

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

Suppen
600 g hokkaido græskar i tern (skrællet hvis skrællen ikke ser god ud)
160 g gulerod
230 g kartoffel
70 g løg
3 fed hvidløg
100 g flødeost
10 g ingefær
Saft fra ½ citron
Stødt chili
salt og peber
Olivenolie til stegning
7 dl vand

Topping
150 g serrano skinke (alternativt bacon)
300 g cremefraiche
100 g græskarkerner
Evt. persille

Cremet hokkaido suppe med knasende topping

Fremgangsmåde
Start med at skrabe kernerne ud af hokaido græskaret. Hvis græskaret er fint i skrællen kan du sagtens bruge det uden at skrælle det. Skær det i mindre tern.

Skræl gulerødder, kartofler, løg og hvidløg og skær ligeledes dem i mindre tern.

Varm en gryde op til middel varme med oliven olie og svits græskar, gulerødder, kartofler, løg og hvidløg i 5 minutter.

Skræl den friske ingefær og skær det i mindre stykker der kommes i gryden sammen med vandet. Grøntsagerne skal nu koges under låg i ca. 15 minutter til de er møre.

Imens suppen koger skæres serrano skinke i mindre stykker og svits det på en tør pande indtil det er sprødt som bacon.

Svits græskarkernerne på en pande, når de begynder at “poppe” tilsættes lidt olivenolie og derefter salt. Se hele vejledningen her.

Kom hele grydens indhold op i en blender sammen med flødeost, chili, citronsaft, salt og peber. Blend suppen til den har en jævn konsistens og smag den til. Jeg tilsatte en del salt til suppen, du skal dog være opmærksom på at både serrano skinke og græskarkerner gør suppen mere saltet.

Kom derefter suppen tilbage i gryden og varm den op så den er klar til servering.

Server suppen med en lækker topping bestående af en stor spiseskefuld cremefraiche, lidt ristet serrano skinke og græskar kerner Hvis du har lidt persille passer det også godt ovenpå.

God fornøjelse, jeg håber den giver varmen på en kold efterårsdag.