Pasta med svampe og kylling i cremet flødesovs

Pasta med svampe og kylling i cremet flødesovs

Pasta med svampe og kylling i cremet flødesovs

Som i nok har luret er vi utrolig glade for pasta her i det lille hjem. I får her det sidste ”skud på stammen” nemlig en pasta med svampe og kylling i en cremet flødesovs. Vi har været på svampejagt flere gange her i efteråret og det er oplagt at bruge svampene i en ret som denne.

Hvis man ikke lige har styr på det med at finde svampe – så kan man også sagtens snige sig udenom det ved at gå i et af de større supermarkeder der ofte sælgere flere slags svampe og nogle steder også pakker med 3 forskellige slags i – oplagt til denne ret.

Opskrift til 2 personer

Ingredienser
300 g kyllingebryst
250 g svampe pakker med 3 forskellige)
2 fed hvidløg
80 g forårsløg
2 dl Madlavningsfløde 7 %
2 dl hvidvin
1 spsk citronsaft
Salt og peber
Olivenolie til stegning
250 g frisk fuldkornspasta
Parmesan
evt. frisk persille

Pasta med svampe og kylling i cremet flødesovs

Fremgangsmåde
Sæt en gryde over med vand til pastaen.

Skær de 300 g kyllingebryst i mindre stykker og steg dem på en pande med olivenolie ved middel varme. Kom salt og peber på kyllingen undervejs. Når kyllingen er færdig hældes det over på en tallerken.

Forårsløgene skylles og snittes i ca. 1 cm lange stykker. Hvidløget hakkes fint.  Svits løgene til de er møre ca. 3-5 min. i lidt olivenolie.

I mellemtiden skylles svampene som efterfølgende skal skæres i skiver. Det må gerne være store stykker da de svinder meget ind. Når løgene er møre tilsættes svampene der svitses med i 5 minutter til de også er møre.

Tilsæt derefter hvidvinen og lad de stå og simre til hvidvinen er trukket ind i svampene det tager et par minutter.

Kog den friske fuldkornspasta efter brugsanvisningen og med lidt salt.

Derefter tilsættes madlavningsfløde, citronsaft, salt og peber og sovsen skal nu stå og simre indtil det har en cremet konsistens. Lige inden sovsen har den ønskede konsistens tilsættes kylling og retten smages til.

Til sidst hældes sovsen op i gryden til den færdigkogte fuldkornspasta og retten er nu klar til at blive serveret.  Det ser rigtig indbydende ud, hvis retten portionsanrettes inden servering og der rives parmesan ud over og drysses med grofthakket persille.