Hummus der stammer fra mellemøsten og er et hit til et væld af ting. Jeg bruger den ofte som dip til grønsagsstave, som en del af tapas menuen, til at smøre i en sandwich, i pitabrød med falafel og mange andre retter.
Det er hurtigt at lave og kan holde flere dage i en lufttæt bøtte i køleskabet. Derudover har kikærter et højt proteinindhold og via olivenolien får du noget sundt fedt – Så der er ingen undskyldning for ikke at spise det 🙂
Opskrift til 1 skål (som på billedet)
Ingredienser
250 g kikærter på dåse (det er også muligt at købe tørrede kikærter, stille dem i blød i 10 timer og koge dem i 1 ½ time – men efter min mening er det unødvendigt arbejde)
4 spsk olivenolie
1 spsk tahin (sesampasta)
2-3 fed hvidløg (alt efter smag)
½ citron
Salt og peber
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk chili
Fremgangsmåde
Skyl kikærterne og kom dem op i en minihakker sammen med olivenolie, tahin og hvidløg.
Blend ingredienserne indtil hummus’en har en grov konsistens og tilsæt saften fra ½ citron, salt, peber og spidskommen.
Blend derefter lidt igen og smag hummus’en til.
Til sidst blendes ingredienserne til den ønskede konsistens. For mit vedkomne er det forskelligt hvilken konsistens jeg laver den, det afhænger af om den f.eks. skal bruges til at smøres i sandwich hvor jeg gerne vil have den fin i konsistensen eller til grønsagsstave hvor den gerne må være mere grov i konsistensen.
Hvis du har lyst til lidt variation i din hummus kan du tilsætte lidt karry, ingefær eller når den er blendet grofthakket persille. Hvis du gerne vil have en lidt lettere version kan du med fordel skifte en del af olivenolien ud med vand.