Kanelgrød med æbler, mandler og skyr

Kanelgrød med æbler, mandler og skyr

Her kommer endnu et resultat af mit eksperimenteren med grød til morgenmad.
Kanelgrøden får mine tanker hen på lun æblekage med creme fraiche hvilket må være den ultimative måde at starte sin morgen på.

Den tager lidt længere tid at lave end hyldeblomstgrøden med blåbær og skyr da æblet lige skal rives men når man først har lavet den en gang eller to og opskriften sidder på ryggraden er arbejdstiden det hele værd.

Opskrift til 1 person

Ingredienser
40 g. grovvalsede havregryn
2 dl. vand
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt
1 rødt æble
10 mandler
2 spsk. skyr
Akacie honning

Fremgangsmåde
Havregryn, vand, kanel, vaniljesukker og salt kommes i en kasserolles og koges under middel varme. Som med hyldeblomstgrøden anbefaler jeg at der røres ofte for at få den bedste konsistens.

Imens havregrøden koger rives æblet groft og mandlerne hakkes.

Når grøden har den ønskede konsistens hældes den op i en tallerken hvorefter revet æble, hakkede mandler drysses over. Til sidst puttes en klat skyr ovenpå og alt efter hvor sødt et æble du har valgt og hvor sød du ønsker grøden, så kan der tilføjes lidt akacie honning til sidst.