Mirabelle- og æblegrød

Mirabelle- og æblegrød

Mirabelle- og æblegrød

Jeg forsøger i år at få mest muligt ud af de mange frugter vi har i haven. Jeg synes det er super dejligt at lave syltetøj og grød der kan bruges til et væld af ting her i efteråret.

Denne grød bruger jeg specielt ovenpå min skyr sammen med müsli. Hvis jeg har en sød tand smager den også rigtig godt ovenpå Wasas kanelknækbrød og den er også god ovenpå en ostemad eller til vaniljeisen så mulighederne er mange.

Opskrift til ca. 6 syltetøjsglas alt efter størrelse.

Ingredienser
1300 g mirabeller med sten
600 g æble uden skræl og kernehus
2 dl vand
1 stang vanilje
Sødemiddel – Alternativt sukker.
gelé og konserveringsmiddel
Atamon

Mirabelle- og æblegrød

Fremgangsmåde
Start med at skylle og  skrælle æblerne og derefter skære kærnehusene ud.

Skær æblerne i mindre stykker.

Skyl mirabellerne og lav et snit i skrællen så stenen nemmere kan komme ud under kogningen.

Kom mirabellerne, æblestykkerne og vand og kom det op i en gryde. Tænd komfuret ved middel varme.

Tag vaniljestangen, skær den op på langs og skrab vaniljen ud og kom det op i gryden, tilsæt også gerne vaniljestangen som blot tages op når grøden er færdig.

Lad  det simre under låg i 15-20 min. Rør jævnligt i grøden så du sikrer dig at det ikke brænder på. Du vil desuden opleve at efterhånden som æblerne bliver møre kan du røre dem ud og mirabellestenene giver slip på kødet og stiger op til overfladen så de let kan fiskes op. Et lille trick er, at når frugterne der ved at være kogt møre, kan du give det en tur med piskeriset, så går de sidste sten fri fra mirabellerne.

Imens grøden simrer, skylles glas i først varm vand, derefter kogende vand og til sidst i atamon efter anvisningen bag på flasken.

Når grøden er færdig tilsættes gelérings- og konserveringsmiddel. og evt. lidt sødemiddel. Smag på grøden inden du tilsætter sødemiddel og tilsæt kun lidt af gangen. Mængden afhænger af hvilke æbler du bruger og hvor søde dine mirabeller er. Prøv dig frem og det samme gælder hvis du anvender sukker.

Husk når du tilsætter geléringsmiddel at teste konsistensen når grøden er kold, så tag en spiseskefuld op på en tallerken og lad den køle af.

Til sidst kommes grøden i glas og lukkes straks.