Perlebygsotto med kantareller

Perlebygotto med kantareller 2

Det er højsæson for svampe og der er maser af dem i skovbunden.

Jeg er ikke så erfaren i at finde svampe – eller rettere sagt finde de rigtige svampe, så jeg har altid min kæreste Rasmus med, da han har noget mere træning i det.

Jeg synes det er super hyggeligt selv at tage på skovtur at finde dem frem for at købe dem i supermarkedet og som bonus får man både motion og frisk luft

Vi har fundet et rigtig godt sted hvor der er masser af kantareller – Hvor det er, det er en velbevaret hemmelighed J Så tag på skovtur så kan det være du er heldig – ellers må du en tur i supermarkedet. De kan købes i de fleste større supermarkeder og ellers kan retten også laves med andre svampe.

Jeg synes godt det kan være svært at finde nogle gode opskrifter hvor kantarellerne virkelig kan smages – jeg har nu lavet en risotto der ikke er lavet på risottoris men på perlebyg gør, at der er mere bid i retten hvilket jeg synes er en god kontrast til svampene. Tilsat er der også ost for at gøre den lidt lækker.

Opskrift til 4 personer

Ingredienser
400 g perlebyg
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
300 g kantareller (alternativt andre svampe)
100 g champignion
2 spsk. olivenolie
1 l grønsagsbouillon (enten købt færdigbouillon el. lavet af løg, gulerod, porre + salt og peber der står og koger ind ca. 20 min.)
1 spsk citronsaft
100 g revet mild ost
Salt og peber
Friske krydderurter f.eks. basilikum, purløg, persille

Perlebygotto med kantareller

Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg fint og svits det i en gryde med olivenolie et par minutter.

Skyl kantareller og champignon og skær dem i grove stykker om kom dem derefter ned i gryden hvor de svites med løgene.

Skyl perlebyg grundigt og lad dem dryppe af.

Efter et par minutter tilsættes perlebyg og steg dem med et par minutter.

Tilsæt derefter cirka en dl. grønsagsbouillon. Lad det stå og simre og rør ofte i gryden. Når grønsagsbouillonen er absorberet tilsættes en dl. igen indtil der ikke er mere og perlebyggen er klar. Perlebyg bliver bløde men der er mere ”bid” i dem end almindeligt risottoris. Det tager ca. 35 minutter. Det er vigtig at røre jævnligt for det ikke brænder på.

Vend citron og ost godt rundt i perlebygsotto’en og tilsæt til sidst salt, peber og friske krydderurter og så er retten klar til servering evt. med et groft stykke flüte.