Sunde pandekager med banan og havregryn

Sunde pandekager med banan og havregryn

Sunde pandekager med banan og havregryn

Hvis jeg har en fridag eller har god tid i weekenden elsker jeg at kræse lidt ekstra om morgenmaden. Der er ikke noget bedre end en lækker morgenmad, et stort krus kaffe og så sidde og høre dilemmaer i Mads og monopolet.

Jeg er stor fan af amerikanske pandekager – og det blev ikke mindre af jeg var en tur i New York sidste år. En stak pandekager med blåbær, jordbær og så sirup ud over. Mums en lækker morgenmad.  Det er dog ikke lige den sundeste morgenmad. Jeg har derfor lavet et sundt alternativ der kan laves på forholdsvis kort tid.

Opskrift til 2 personer (4 stk.)

Ingredienser
150 g moden banan
30 g havregryn
40 g mel
1 æg
½ tsk salt
½ tsk vaniljekorn/vaniljesukker
Lidt smør til at stege i

120 g græsk yoghurt 2%
140 g fersken på dåse
60 g blåbær
Hakkede mandler(evt. ristet på panden)
evt. akacie honning

Sunde pandekager med banan og havregryn

Fremgangsmåde
Bland havregryn, mel, æg salt og vaniljekorn i en skål.

Mos bananen godt og bland den med de øvrige ingredienser i skålen.

Varm en pande til middel varme op og kom en lille klat smør på.

Kom ¼ af pandekagedejen på panden og steg den på begge sider.

Skyl blåbærrene og skær fersknerne i mindre stykker.

Anret pandekagerne på 2 tallerkner med græsk yoghurt og frugterne ovenpå. Hak en lille håndfuld mandler og drys dem over frugterne. Hvis du gerne vil have det lidt sødere kan du komme lidt akacie honning ovenpå.

Hvis du ikke lige har ferskner og blåbær i køleskabet kan du sagtens bruge nogle andre frugter – det er helt op til dig J Jeg er bare glad for denne version med noget sødt og frisk frugt.

Har du prøvet opskriften? Jeg synes personligt godt den kan hamle op med de noget mere usunde amerikanske pandekager, hvad synes du?

4 tanker om "Sunde pandekager med banan og havregryn"

  1. Charlotte

    Jeg lavede pandekagerne sidste weekend, og de er virkelig gode!
    Jeg serverede dem for min kæreste med masser af frugt, hakkede mandler og skyr. Det er som at spise en god dessert, dette er bare sundt samtidig. Der går ikke længe før jeg laver dem igen 😉

    Svar
    1. Kathrine Forfatter

      Tak for de rosende ord Charlotte, dejligt at pandekagerne faldt i god jord hos jer, og at du endda vil lave dem igen 🙂
      Ja er det ikke fedt – Dessert til morgenmad og så er det ikke engang usundt 🙂
      VH
      Kathrine

      Svar
    1. Kathrine Forfatter

      Det er jeg glad for at høre Andreas! Så kan de godt komme på menuen en anden gang 🙂
      VH
      Kathrine

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *