Gulerodspandekager

Gulerodspandekager

Gulerodspandekager

Her har du en super nem og sund opskrift på pandekager. Mel er stort set erstattet af gulerødder så de kan spises med god samvittighed og så smager det oven i købet godt 🙂

Jeg spiser både pandekagerne til aftensmad og har dem mad i madpakken. De kan sagtens tages med på job/i skole og komme en tur i micro ovnen.

Fyldet kan også varieres alt efter ønske. Jeg spiser dem ofte med blandet salat, gravad laks og hytteost, men f.eks. kan svitset kyllingebryst i mindre stykker, hakket oksekød med krydderier også sagtens bruges.

Opskrift til 2 personer/ca. 5 små pandekager

Ingredienser
170 g gulerod
30 g fuldkorns hvedemel (kan erstattes med alm. hvedemel, læse mere under fremgangsmåde)
2 æg
½ dl vand
Salt og peber
Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde
Skræl gulerødderne, del dem i nogle mindre stykker og kom dem i blenderen sammen med resten af ingredienserne.  Blend indtil massen er helt jævn og fin.

Det er helt op til dig om du vil bruge fuldkorns hvedemel eller alm. hvedemel, grunden til  at jeg oftest bruger fuldkorns varianten er ganske enkelt at det er sundere. Om de smager bedst med den ene eller den anden type mel er en smagssag, den lidt søde gulerod smager mere igennem hvis du bruger alm. hvedemel. Så lad fyldet afgøre om det skal være den ene eller den anden variation 🙂

Varm en pande op til lav/middel varme med lidt olivenolie.

Kom en portion af dejen på panden og lad den stege til den er næsten gennemstegt. Begynder du at vende pandekagen for tidligt, går den i stykker. Jeg vil anbefale dig ikke at lave dem for tykke og selv laver jeg dem ret små og kommer bare fyldet ovenpå uden at rulle dem – men igen en smagssag.

Det er meget godt lige at røre lidt i dejen inden du tager en ny portion og kommer på panden hvis du bruger fuldkorns hvedemel, så det ikke ligger i bunden til den sidste pandekage.

Hvis du laver pandekagerne, og måske endda både med fuldkorns og al. hvedemel så lad mig høre i kommentarfeltet hvad du synes og hvilken en der er favoritten 🙂