Kylling med karry og grøntsager

Kylling med karry og grøntsager

Kylling med karry og grøntsager

Den her opskrift er en gammel kending i mit køkken. Jeg tror jeg har lavet den lige siden jeg flyttede hjemmefra, hvor jeg i en kogebog så en opskrift der minder om den. Jeg har så lavet om i den utrolig mange gange – og her er den så: min asiatisk inspirerede kyllingeret med karry og grøntsager.

Eftersom jeg har lavet den et utal af gange, har jeg også prøvet at lave den med utrolig mange forskellige slags grøntsager. Jeg vil sige at du ikke behøver låse dig fast på nedenstående grøntsager, hvis det ikke lige er dem du har i køleskabet den dag du har lyst til at lave retten – så prøv dig frem med nogle andre. Det er bare min version – den jeg synes smager bedst. Dog vil jeg anbefale at du har nogle grøntsager som squash og gulerod med bid i.

Opskrift til 4 personer

Ingredienser
400 g hakket kyllingekød
150 g løg
2 fed hvidløg
350 g gulerod
230 g champignon
170 g squash
180 g grøn peberfrugt
100 g frosne ærter
1 hønsebouillon
1 dl vand
olivenolie til stegning
Karry
Timian
Salt og peber
500 g parboild speltkerner – alternativt ris
Evt. 250 g cremefraiche og citronsaft
Evt. 4 stk. naanbrød

Fremgangsmåde
Start med at sætte vand over til speltkernerne, der koges i 25 minutter når vandet koger.

Svits det hakkede kyllingekød på en pande ved middelvarme med lidt olivenolie.
Imens kødet svitses skrælles og skylles gulerødder, squash, peberfrugt og champignon.

Snit løg, gulerødder, squash og peberfrugt i tynde stave af ca. 2 cm længde. Champignonen snittes i skiver og hvidløg i små stykker.

Når kødet er brunet tages det af panden og kommes op i en dyb tallerken. Kom igen lidt olivenolie i panden og svits først løg og hvidløg på panden hvorefter gulerødder tilsættes.

Vend jævnligt grønsagerne og tilsæt mere olivenolie hvis det er nødvendigt. Efter ca. 5 min tilsættes squash og peberfrugt og 2-3 minutter senere champignon.

Grønsagerne skal være sprøde og der skal stadigvæk være bid i dem. Opløs hønsebouillon i 1 dl varmt vand og hæld det op i panden hvorefter kyllingekødet hældes tilbage i panden.

Lad retten simre et par minutter og tilsæt frosne ærter, karry, timian, salt og peber. Du skal ikke være bange for at komme godt med karry i, det gør den bare endnu bedre 🙂

Retten er nu klar til at blive serveret med de kogte speltkerner. Jeg tager ofte lidt cremefraiche, blander det med citronsaft, salt og peber – en rigtig enkel lækker dressing der står godt til karryen. Vi får også ofte et stykke naanbrød til som tilbehør.