Persillepesto

Persillepesto

Persillepesto

Det er højsæson for persille. Måske har du selv noget, hvis ikke så må du på jagt hos naboen, familie eller venner. Det friske persille skal alligevel plukkes inden frosten kommer. Hvis du har mulighed for, at få en masse persille kan du med fordel skylle det, tørre det i noget køkkenrulle/et rent viskestykke og så komme det i fryseren. Så har du til længere tid og der er rigtig godt at bruge f.eks. i pesto, sammenkogte retter osv. for det er selvfølgelig ikke helt så pænt som frisk persille at pynte med.

Jeg har nedenfor lavet en opskrift på persille pesto til dig. Det tager ingen tid at lave – og kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet.

Opskrift til 1 skål som på billedet

Ingredienser
60 g frisk persille
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
20 g solsikkekerner/pinjekerner
30 g parmesan
skallen fra ½ citron alternativt lime
salt og peber

Persillepesto

Fremgangsmåde

Skyl persillen, tag de grove stilke fra og kom det op i minihakkeren.

Svits solsikkekerner på en tør pande til de får en gylden farve – vær opmærksom på at det går langsomt i starten og så pludselig tager det fart og de kan derfor nemt blive for mørke og smage brændt. Når de er gyldne kommes de op på en stor tallerken og køler lidt af inden de tilsættes i minihakkeren. Det er som skrevet på ingredienslisten også muligt at bruge pinjekerner. Grunden til jeg bruger solsikkekerne er, at det er langt billigere at bruge – dog varierer kernerne alt efter hvilken ret pestoen skal bruges til.

Pil 2 fed hvidløg og kom dem i minihakkeren sammen med olivenolie, parmesan, citronskal, salt og peber.  I forhold til olivenolie, så kan det købes i mange forskellige kvaliteter og prisniveauer. For at opnå en god pesto hvor jeg synes man kan smage forskel på hvilken olivenolie der bruges, vælger jeg altid at bruge en lidt bedre kvalitet.

Til sidst tilsættes de afkølede solsikkekerner og alle ingredienserne blendes. Konsistensen er en smagssag. Nogle vil gerne have deres pesto helt fin og jeg kan bedst lidt den lidt grov så prøv dig frem og have i tankerne hvad pestoen skal bruges til.

Smag pestoen til når det har den ønskede konsistens og så er den klar til brug.