Græskarboller med fuldkorn

Græskarboller med fuldkorn

Græskarboller med fuldkorn

Her kommer min 2. opskrift på græskarboller. Som jeg skrev i det andet indlæg, er det højsæson for græskar pt., Halloween er lige rundt om hjørnet og har du måske børn med efterårsferie er det oplagt, at skære græskar ud og bruge resterne til boller. En rigtig hyggedag 🙂

Den her variant er mere grov i det, da den indeholder fuldkornshvedemel og derudover også græskarkerner. Om man er til den ene eller den anden er en smagssag – jeg synes de begge er gode.

Som du måske spotter når du kigger dig igennem de to opskrifter, så minder de om hinanden selvom nogle ingredienser er byttet ud med noget andet. Det betyder at du faktisk godt kan lave begge opskrifter på samme tid og så f.eks. kun lave halv portion af hver – så er det lidt at vælge imellem 🙂

Du kan se den anden opskrift på græskarboller her.

Opskrift til 14 boller

Ingredienser
250 g græskar uden skræl
20 g olie til stegning
25 g gær
1 dl mælk
½ dl vand
1 æg
1 tsk salt
50 g græskarkerner – købte, ikke dem fra græskaret da de har en ekstra skal.
140 g fuldkornshvedemel
320 g hvedemel
1 æg til pensling
evt. lidt ekstra græskarkerner til at drysse ovenpå bollerne

Græskarboller med fuldkorn

Fremgangsmåde
Start  med at skrælle og afvej 250 g græskar. Riv derefter græskaret groft på et rivejern.

Varm en pande med lidt olie op til middel varme og kom det revet græskar på panden. Det skal svitses ca. 5 min til det er mør, men det skal ikke blive brunt.

Tag en skål, og kom mælk og lunken vand der i. Derefter røres gæren ud i skålen.

Tilsæt æg, salt, græskarkerner og græskaret og pisk det sammen med elpiskeren.

Nu skal melet tilsættes. Kom først fuldkornshvedemelet i, og tilsæt derefter hvedemelet lidt af gangen og pisk løbende dejen. Når du kun har lidt hvedemel tilbage tages dejen ud på bordet og æltes godt.

Dejen skal derefter stilles til hævning et lunt sted i 1 time.

Når dejen er hævet deles den i 14 portioner der rulles til runde boller og sættes på en bageplade med bagepapir.  De skal derefter efterhæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader.

Efter bollerne har efterhævet skal de pensles med et æg og kan drysses med græskarkerner.

Bollerne skal have 20 minutter i ovnen og så er der dømt dejlig duft af hjemmebag i hele hytten 🙂