Græskarboller med havregryn og solsikkekerner

Græskarboller med havregryn og solsikkekerner

Græskarboller med havregryn og solsikkekerner

Det er efterårsferie, snart Halloween og så sælges der græskar alle vegne. En oplagt mulighed for at lave en masse forskellige retter med græskar – eventuelt resterne af det udskårne græskar?

Jeg har lavet boller med græskar i stor stil i dag. Jeg har lavet to forskellige slags til jer som jeg håber i vil syntes om. Den første slags er den her med havregryn og solsikkekerner. Det er en oplagt mulighed for, at få brugt noget af al det græskarkød der er i sådan et stort græskar og så smager det dejligt og gør bollerne svampede.

Som du måske spotter når du kigger dig igennem de to opskrifter, så minder de om hinanden selvom nogle ingredienser er byttet ud med noget andet. Det betyder at du faktisk godt kan lave begge opskrifter på samme tid og så f.eks. kun lave halv portion af hver – så er det lidt at vælge imellem ☺

Du kan se opskriften på de andre græskarboller her.

Opskrift til 12 boller

Ingredienser
250 g græskar uden skræl
20 g olie til stegning
25 g gær
1 dl mælk
1 æg
1 tsk salt
60 g solsikkekerner
40 g havregryn
320 g mel
1 æg til pensling
evt. lidt ekstra solsikkekerner/havregryn til at drysse ovenpå bollerne

Græskarboller med havregryn og solsikkekerner

Fremgangsmåde

Skræl og vej 250 g græskar af. Riv derefter græskaret groft på et rivejern.

Varm en pande med lidt olie op til middel varme og kom det revet græskar på panden. Det skal svitses ca. 5 min til det er mør, men det skal ikke blive brunt.

Tag en skål, og kom mælken der i. For mælken bliver stuetemperatur kan du tage en lille smule af det varme græskar og komme op i skålen. Derefter røres gæren ud deri.

Tilsæt æg, salt, solsikkekerner, havregryn og resten af græskaret og pisk det sammen med elpiskeren.

Nu skal melet tilsættes. kom lidt i af gangen og pisk dejen. Når du kun har lidt mel tilbage tages dejen ud på bordet og æltes godt.

Dejen skal derefter stilles til hævning et lunt sted i 1 time.

Når dejen er hævet deles den i 12 portioner der rulles til runde boller og sættes på en bageplade med bagepapir. De skal derefter efterhæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader.

Efter bollerne har efterhævet skal de pensles med et æg og kan drysses med solsikkekerner eller havregryn.

Bollerne skal have 20 minutter i ovnen og så er de klar til at blive spist med smeltet smør ☺