Ristede græskarkerner

Ristede græskarkerner

Ristede græskarkerner

Her er en af de mest enkle opskrifter på min blog indtil videre – ristede græskarkerner.

Hvis du har købt et græskar til at skære ud her til halloween, til suppen, bollerne, kagen eller noget helt andet så er det oplagt at gemme kernerne til dette

Jeg bruger kernerne i salater, som topping i supper, tilbehør til tapas og alene som snack.

Lækkert, enkelt og nemt 🙂

Ingredienser
Græskarkerner fra et udhulet græskar
Lidt olivenolie
Salt
Evt. andre krydderier som chili, stødt ingefær, paprika, peber og timian

Ristede græskarkerner

Fremgangsmåde
Udhul et græskar, så du får alle kernerne ud og kom dem op i et dørslag.

Skyl græskarkernerne godt så alt kødet bliver skyllet væk.

Tør kernerne på et stykke køkkenrulle.

Kom kernerne på en pande der er tænd på lav varme. De skal nu tørres på panden og de tager lidt tid ca. 10-15 minutter. Rør jævnligt så de ikke bliver brændte.

Kernerne er færdigristede når de ikke længere hænger sammen og er begyndt at ”klikke”.

Derefter hælder du lidt olivenolie på panden og fordeler det godt blandt kernerne. Oliven olien skal sørge for at krydderierne sætter sig fast på kernerne.

Så er det tid til at krydre kernerne. Du kan lave den klassiske kun med salt og masser af det.

Du kan også eksperimentere med krydderierne efter ønske. Kernerne på billedet har jeg krydret med salt, peber, chili og stødt ingefær.