Klatkager af risengrød med et twist af appelsin 2

Klatkager af risengrød med et twist af appelsin

Klatkager af risengrød med et twist af appelsin 2

Klatkager – Lavet af risengrød og så minder de mest af alt om amerikanske pandekager. Faktisk kender jeg også flere der spiser dem til morgenmad.

De er super nemme at lave, hvis man har en rest risengrød fra dagen før.

Jeg har aldrig fået klatkager som barn, men min bedre halvdel har fået det mange gange. Jeg har omtrent hørt om dem endnu flere gange og sidste år, blev året hvor jeg for første gang skulle lave dem – til hans store glæde 🙂

Vi har fået dem flere gange siden og da vi fik risengrød den anden dag skulle de selvfølgelig laves igen. Risengrøden vi fik der var med et twist af appelsin – du kan se opskriften her.

Det blev rigtig lækkert at klatkagerne havde et strejf af appelsin og jeg har derfor skrevet det med i denne opskrift. Hvis man laver førnævnte risengrødsopskrift skal man derfor ikke tilsætte appelsin igen.

Klatkagerne kan spises med lige hvad man lyster.Det kan f.eks. være syltetøj, flormelis, ahornsirup, sukker, smeltet chokolade/nutella og så videre.  Jeg spiste dem med hakkede mandler, hjemmelavet mirabelle/abrikossyltetøj og flormelis. Det kan bestemt også anbefales.

Opskrift til 10 klatkager

Ingredienser
400 g risengrød
2 æg
15 g hvedemel
½ tsk vaniljepulver (1 tsk vaniljesukker)
5 g sukker
2 spsk appelsinsaft
ca. 1 tsk revet appelsinskræl fra økologisk appelsin
Smør til stegningen

Klatkager af risengrød med et twist af appelsin

Fremgangsmåde
Start med at blande hvedemel, vaniljepulver, sukker, appelsinsaft og appelsinskræl i en skål.

Tilsæt derefter æggeblommer og rør det godt sammen.

Kom risengrøden i skålen og vend det sammen med de andre ingredienser.

I en anden skål piskes æggehviderne til de er næsten helt stive og vend dem derefter sammen med de andre ingredienser.

Varm en pande med smør op til svag/middel varme og kom klatkagerne på. Der skal ca. bruges en spiseskefuld til hver klatkage.

Vend klatkagerne når de er blevet lysebrune – ca. efter 3-4 minutter og steg dem på den anden side.

Nu mangler klatkagerne bare at blive stablet på en tallerken og så er de klar til servering sammen med tilbehør helt efter eget ønske.