Pasta med persillepesto, laks og grøntsager

Pasta med persillepesto, laks og grøntsager

Pasta med persillepesto, laks og grøntsager

Da jeg var barn spiste jeg ikke så meget fisk for, at sige det mildt – bare spørg min familie der tydeligt husker kampen om at få mig til at spise det.

Det har ændret sig med alderen. Nu spiser jeg næsten alle slags fisk – de skal bare være tilberedt rigtigt.

Laks er en af mine yndlingsfisk (når vi altså ikke taler om dykning, hvor jeg er utrolig glad for hvalhajer, men det er en anden historie J ) Det er også en af de fisk de fleste mennesker spiser, så det er derfor oplagt at min første opskrift her på bloggen med fisk skal være med laks.

Opskrift til 2 personer

Ingredienser
2 laksefileter med skind
200 g squash
150 g champignon
80 g frosne edamame bønner/sojabønner
Lidt citronsaft
Olivenolie og smør til stegning
ca. 70 g persillepesto købt eller se opskrift her
250 g frisk fuldkornspasta
Parmesan
Salt og peber

Pasta med persillepesto, laks og grøntsager

Fremgangsmåde
Skyl champignon og squash og skær det i grove stykker. Varm en pande med oliven olie op til middel varme og svits grøntsagerne i ca. 10 minutter til de er møre men der skal stadigvæk være lidt bid i. De sidste par minutter tilsættes de frosne edamame bønner og grøntsagerne krydres med salt og peber.

Sæt en gryde over med vand til fuldkornspastaen der skal koges al dente.

Imens grøntsagerne svitses varmes en pande med lidt olivenolie og smør op til middel varme og laksefileterne kommes på med skindsiden nedad.  Kom lidt salt og peber samt citronsaft på den side der vender opad.

Efter ca. 3-5 minutter når laksefileterne er halvvejs stegt vendes de forsigtigt så de ikke gå i stykker.  Tag en gaffel og en kniv eller en lille køkkentang hvis du har det. Hvis du tager fat i skindet kan du lige så stille trække det af og smide det ud. Derefter krydres der igen med salt, peber og citronsaft. Når laksen er stegt færdig på denne side kan du lige give den 1 minut på den side hvor skindet er taget af så den er sprød på begge sider.

Når grøntsagerne er møre og fuldkornspastaen kogt al dente blandes det i gryden sammen med persillepestoen.

Anret pasta/grøntsager fint på en tallerken sammen med laksefileterne og riv noget parmesan groft hen over retten, der nu er klar til servering.

2 tanker om "Pasta med persillepesto, laks og grøntsager"

  1. Jane

    EJ.. Jeg elsker bare sådan fisk. Laks er også min favorit og det fungerer altid godt med pasta. Jeg foretrækker også fuldkornpasta. Jeg er er helt vild med dine tallerkener – hvilke er det?

    1. Kathrine Forfatter

      Hej Jane,
      Tak for din kommentar 🙂
      Det er dejligt at høre, så må denne opskrift da være lige noget for dig. Den kan også varmt anbefales.
      Tallerkenerne er fra Royal Copenhagen, den model der hedder hvid riflet og på disse billeder er det pastatallerknerne jeg har brugt.
      Venlig hilsen
      Kathrine

Der er lukket for kommentarer.