Her kommer en rigtig flot, smagsfuld og lækker opskrift på en råkostsalat. Den smager utrolig godt med f.eks. and eller kylling men kan også sagtens spises alene til frokost. Hvad endnu bedre er: den kan sagtens holde sig til dagen efter, faktisk har jeg også prøvet at spise den 2 dage efter hvor den også var ganske udmærket, dog lidt våd i det så saften skal lige hældes fra.
Der er mange variationsmuligheder i denne råkostsalat. F.eks. kan man også sagtens komme lidt revet hvidkål, appelsinbåde uden skind, hasselnødder eller andre nødder i stedet for valnødder osv. i salaten.
Opskrift til 4 personer (som tilbehør)
Ingredienser
300 g gulerod
300 g rødbede
1 granatæble
30 g frisk persille
Saft fra ½ appelsin
1 spsk balsamico eddike
1 spsk akaciehonning
50 g valnødder
Fremgangsmåde
Skræl gulerødder og rødbeder, riv dem groft og kom dem op i en skål.
Grav kernerne ud af granatæblet og kom det ligeledes op i skålen.
I en lille skål blandes saften fra appelsinen, balsamico eddike og akaciehonning sammen og vend det derefter med ingredienserne i den store skål.
Hak persille og valnødder groft og kom det op i skålen – hold evt. lidt tilbage til at pynte med ovenpå og så er råkost salaten klar til servering.