Æblescones med mandler, kardemomme og kanel

Æblescones med mandler, kardemomme og kanel

Æblescones med mandler, kardemomme og kanel

Jeg var virkelig i bagehumør i weekenden og da jeg flere gange for nylig havde bagt kage skulle der ske noget nyt. Vi har stadigvæk mange æbler der er samlet sammen fra haven og inspireret af nogle scones jeg smagte i London sidste år, besluttede jeg mig for at bage æblescones med mandler, kardemomme og æble.

Jeg ved de fleste sværger til at bage scones med kærnemælk – og det smager også rigtig godt. Nu er det dog utrolig sjældent vi har kærnemælk i huset og jeg synes det er madspild at købe en liter for at bruge 1 ½ dl. Jeg valgte derfor at bage dem med skyr og minimælk og det viste sig slet ikke at være nogen dum idé. Du kan gøre som jeg med skyr og minemælk, men du kan også vælge at erstatte det med kærnemælk – Det lader jeg være helt op til dig 🙂

Opskrift til 8 scones

Ingredienser
250 g hvedemel
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
½ tsk salt
20 g rørsukker
2 tsk bagepulver
35 g smør
70 g æble
25 g mandler
1 dl minimælk
½ dl skyr

Æblescones med mandler, kardemomme og kanel

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.

Kom alle de tørre ingredienser dvs. hvedemel, kardemomme, kanel, salt, rørsukker og bagepulver op i en skål og bland det godt sammen.

Skær den kolde smør i mindre tern og bland det med fingrene sammen med de tørre ingredienser i skålen, indtil smørklumperne er væk.

Riv 60 g æble groft og hak også mandlerne groft. Tilsæt de to ingredienser i skålen.

Til sidst tilsættes mælk og skyr og alle ingredienserne blandes godt sammen i skålen.

Tag 2 spiseskeer og form sconesene med dem og kom dem på en bageplade med bagepapir på.

Jeg plejer at forme dem runde og så lige trykke dem lidt flade når de er kommet på bagepladen.

De skal nu bages i ovnen ved 180 grader i ca. 18 minutter. Hold øje med dem, da det afhænger meget af hvor saftigt et æble du bruger og hvor fast din skyr er.. De er færdige når de er let gyldne på toppen – de behøver ikke være helt sprøde når de tages ud af ovnen.

Sconesene serveres bedst når de stadigvæk er lune med smør eller syltetøj.

God fornøjelse 🙂

2 tanker om "Æblescones med mandler, kardemomme og kanel"

 1. Julie

  Lyder lækkert – dem vil jeg prøvet at lave.
  Hvis man bruger kernemælk istedet for mælk og skyr, ved du så hvor meget der skal bruges? 🙂

  1. Kathrine Forfatter

   Tak skal du have Julie 🙂
   Nej det ved jeg desværre ikke, det har jeg ikke prøvet.. Umiddelbart tænker jeg lidt mindre end det der skal i af de to tilsammen. Del endelig din erfaring her hvis du prøver med kærnemælk.
   VH
   Kathrine

Der er lukket for kommentarer.