Lækker ravioli salat med spinat, feta og pinjekerner

Lækker ravioli salat med spinat, feta og pinjekerner

Lækker ravioli salat med spinat, feta og pinjekerner

Her kommer på opfordring af en gruppe veninder der går under dæknavnet ”Kantinetøserne” en opskrift på min ravioli salat med spinat, feta og pinjekerner.

Jeg lavede salaten til dem for et par år siden – og den var et hit. Da vi så for nylig skulle mødes igen over en weekend skulle aftenens 3-retters menu bestemmes. En af mine veninder spørger: ”Kathrine skal vi ikke have den der salat som vi fik, da du boede i Randers. Du ved den der med spinat og ravioli som du vist nok også har lavet på en café”. Eftersom flere af de andre kunne huske salaten (jeg havde dog selv glemt den), som jeg havde lavet til dem for flere år siden anser jeg den som værende en succes. Vi fik ikke salaten den weekend, til gengæld lovede jeg, at opskriften ville komme på min blog. Så kantinetøser: Her har i opskriften 🙂

Salaten er inspireret af, at jeg for nogle år tilbage arbejdede på en café, hvor jeg både serverede og stod i køkkenet. Caféen havde en salat der minder lidt om denne – jeg har dog ændret nogle ting, for efter min mening at gøre den endnu bedre.

Opskrift til 2 personer

Ingredienser
250 g ravioli (f.eks. med skinke eller kylling)
170 g cherrytomater
100 g gulerod
30 g pinjekerner
70 g spinat
3-4 tsk basilikums pesto
80 g feta (gerne en lækker fed en af slagsen)
evt. lidt groft salt

Lækker ravioli salat med spinat, feta og pinjekerner

Fremgangsmåde
Sæt vand over til  raviolien og kog det efter anvisningen på pakken med lidt salt.

Skyl cherrytomaterne, del dem i halve og kom dem op i en serveringsskål.

Skræl gulerødderne og skær toppen af. Hold derefter en gulerod af gangen hen over serveringsskålen og fortsæt med at skrælle guleroden så der kommer lange tynde strimler gulerod ned i salaten.

Derefter skylles spinaten og andet rystes godt af inden det kommes op i skålen sammen med pinjekernerne. Hold evt. lidt pinjekerner tilbage til at pynte med ovenpå salaten til sidst.

Tilsæt den kogte ravioli og bland alle ingredienserne i skålen forsigtigt rundt.

Til sidst tilsættes fetaen som vendes forsigtigt i, så den ikke smuldrer og bliver blandet for meget med resten af salaten.

Du har nu en rigtig lækker ravioli salat klar til servering evt. med stykke frisk brød til.

Hvis du har prøvet at lave retten, hvad synes du så om den? Kan du følge mine veninders begejstring?