Sund birchermüsli fyldt med frisk frugt

Sund birchermüsli fyldt med frisk frugt

Sund birchermüsli med

Jeg smagte birchermüsli for første gang da jeg i 2006 flyttede til Zürich, Schweiz for at arbejde som au-pair i et lille års tid. Til at begynde med var jeg lidt skeptisk pga. det noget specielle udseende men min au-pair mor fik mig overtalt – heldigvis!

I Schweiz køber man den frisklavede birchermüsli hos bageren og den smager himmelsk – specielt hvis man ikke tænker på det fløde den indeholder. Jeg har efterfølgende erfaret, at det også kan købes i Tyskland og kommer jeg på disse kanter skal jeg altid lige have en enkelt portion.

Da det ikke er hver dag jeg kommer på disse kanter og jeg er glad for sunde alternativer har min birchermüsli også fået en ”sundheds opdatering”. Nu kan den derfor nydes uden dårlig samvittighed og er perfekt til morgenmad i weekenden eller måske som en del brunchen.

Opskrift til 2 personer

Ingredienser
40 g finvalsede havregryn
1 dl minimælk
1 banan
1 rød æble
10 stk. grønne vindruer
1 pære
50 g ananas (evt. på dåse)
100 g hindbær (evt. frosne der er blevet kogt)
stevia (eller andet sødemiddel)
10 mandler

Sund birchermüsli fyldt med frisk frugt

Fremgangsmåde
Den finvalsede havregryn kommes op i en skål og mælken tilsættes. Sæt den i køleskabet natten over eller alternativt bare imens frugten skæres.

Skær banan, vindruer, pære og ananas i små tern. Skær æblet i både og fjern kernehuset. Riv det groft på rivejernet.

Hak mandlerne groft.

Mos hindbærrene ned i havregrynene til det bliver en lyserød grød.

Bland grøden med frugten – kom bananen i som det sidste for den ikke bliver most.

Tilsæt stevia til det har den ønskede sødme.

Drys mandlerne over som pynt og så er birchermüslien klar til at blive serveret.