Luksus havregrynskugler med bailey og hasselnødder

Luksus havregrynskugler med bailey og hasselnødder

Luksus havregrynskugler med bailey og hasselnødder

Havregrynskugler er noget jeg husker helt tilbage fra min barndom – og jeg har elsket dem lige så længe som jeg husker.

Jeg har eksperimenteret lidt med den klassiske opskrift – lavet en ”voksen” udgave om man vil.

I stedet for, at lave havregrynskuglerne med vand/mælk/appelsinjuice har jeg valgt at tilsætte bailey. Derudover har jeg valgt at rulle dem i ristede og hakkede hasselnødder, kokos’en er stadigvæk med i opskriften, nu er det bare i selve Luksus havregrynskugler med bailey og hasselnødder.

Resultatet? Det synes jeg selv er ret godt, specielt med en god kop kaffe til, for der er ikke nogen tvivl om at havregrynskugler ligger i den tunge ende og ikke er nogle man spise alt for mange af, men så er der jo blot til længere tid 🙂

Opskrift til ca. 30 kugler alt efter størrelse

Ingredienser
100 g havregryn
60 g blødt smør
80 g flormelis
20 g god usødet kakao
2 spsk bailey
30 g kokos
30 g hasselnødder

Luksus havregrynskugler med bailey og hasselnødder

Fremgangsmåde
Bland havregryn og blødt smør godt sammen i en skål.

Tilsæt flormelis, kakao og kokos og bland alle ingredienserne godt sammen.

Til sidst tilsættes bailey’en og alle ingredienserne blandes sammen – stil evt. skålen på køl indtil kuglerne skal rulles.

Hak hasselnødderne fint og rist dem på en pande ved lav/midel varme. Vær opmærksom på, at det pludselig går hurtigt med at brune dem.

Hæld de ristede hasselnødder ud på et stykke bagepapir/et spækbræt eller lignende og rul havregrynskuglerne der i.

Kom havregrynskuglerne i en lufttæt plasticbøtte med bagepapir imellem lagene og opbevar dem i køleskabet hvis de altså holder så længe 🙂