Frisk og sprød rødkålssalat

Frisk og sprød rødkålssalat

Frisk og sprød rødkålssalat

Det er højsæson for rødkål og desværre holder alt for mange sig til at spise den efter min mening lidt kedelige rødkål på glas. Jeg synes en frisk og sprød rødkålssalat med granatæble, appelsin og valnødder e rigtig godt sammen med den lidt tunge julemad.

Opskrift til 4 personer (som tilbehør)

Ingredienser
400 g frisk rødkål
200 g appelsin
1 granatæble
70 g valnød
2 spsk olivenolie
1 spsk honning
2 spsk balsamico
salt & peber

Frisk og sprød rødkålssalat

Fremgangsmåde
Fjern det yderste lag af rødkålen og smid det ud og skyld derefter rødkålen godt.

Snit rødkålen meget fint – der skal bruges 300 g i salaten.

Skræl et par appelsiner svarende til ca. 200 g, del den i både og skær hver båd i 2-3 stykker.

Grav alle kernerne ud af granatæblet – du kan se et godt tip her til hvordan det nemt kan gøres.

Hak valnødderne groft.

Bland alle ovenstående ingredienser i en skål, hold dog lidt valnød tilbage til at pynte med.

Bland olivenolie, honning, balsamico og lidt salt og peber i en lille skål og vend det i salaten.

Rødkålssalaten er nu klar til servering.

Tip
Hvis salaten skal laves på forhånd så vent med at blande valnødder og appelsin i indtil servering da valnødderne bliver bløde og appelsinerne tager farve af rødkålen.